No mazākajām spuldzītēm, līdz lielākajiem akumulatoriem.

Lietas kuras jāņem vēra izvēloties LED paneļa gaismu, jeb LEDBAR(-us).
Lietas kuras jāņem vēra izvēloties LED paneļa gaismu, jeb LEDBAR(-us).

Uz ko skatīties izvēloties LED apgaismojumu

Zemāk aprakstītas galvenās lietas uz ko skatīties izvēloties papildus apgaismojumu savam auto.

Lūmeni

Gaismas daudzumus SI mērvienībā mēra lūmenos (lm). Piemēram 40-vatu spuldzei ir aptuveni 450 lūmenu. Salīdzinājumam visi normālie LEDBAR(-i) varēs nodrošināt vairāk nekā 2000lm. Jo vairāk lukturim būs lūmenu, jo spilgtāka būs gaisma. Zinot cik lukturim ir lūmenu, tas var tikt izmantots lai salīdzinātu dažādus lukturus un saprast kurš lukturis izdalīs visvairāk gaismas.

Vati

Luktura vati norāda uz to, cik daudz enerģijas nepieciešams lai to darbinātu. Ja lukturis ar mazāk vatiem var nodrošināt tādu pašu lūmenu daudzumu, tā noteikti ir priekšrocība. Lukturu vatiem nav īpaši liela nozīme piedarbinātai automašīnai, kurai ģenerators lādē akumulatoru, bet ja plānojat izmantot gaismas, kad automašīnas motors būs noslāpēts ir jāseko līdzi lai automašīnas akumulators netiktu izlādēts. Lukturi ar mazāk vatiem nozīmē ka varēsiet izmantot tos ilgāku laiku pie izslēgtas automašīnas, pirms tas radīs kādas problēmas.

IP Reitings

IP reitings norāda uz luktura korpusa noturību pret ārējo vidi kā smiltis, putekļi dubļi un ūdens nokļūšanu luktura iekšpusē. Izvēloties lukturus iesakām skatīties uz tiem kam IP reitings ir IP67 vai arī augstāku. Tas nozīmē ka šādā lukturī nespēj iekļūt putekļi un tas var līdz pat 30 minūtēm izturēt ūdenī līdz 1m dziļumam.

Apsveriet vairāku LED lukturu iegādi

Viena liela luktura vietā Jums būtu jāapsver iespēja iegādāties divus mazākus LED lukturus. Divi mazāki lukturi paver vairāk iespēju to uzstādīšanā, turklāt uzstādot tos dažādos leņķos Jūs varat iegūt lielāku izgaismoto platību gar automašīnas sāniem.

Padomi lukturu uzstādīšanā

Pēc luktura iegādes Jūs velēsieties to pareizi uzstādīt. Šeit pāris soļos būs aprakstīts kā to pareizi izdarīt.

Luktura nostiprināšana

Pirmais solis ir nostiprināt lukturi pie kronšteina, kas nāk līdzi komplektā.

Kad lukturim ir pieskrūvēts tā kronšteins, esat gatavi to stiprināt pie automašīnas izmantojot līdzi dotos stiprinājumus. Nostiprināšanai vajag izvēlēties vietu kur lukturis nav ārpus automašīnas gabarītiem kā arī nevarētu apžilbināt tās vadītāju.

Lukturu elektriskais slēgums

Lai savienotu lukturi Jums būs nepieciešams slēdzis, releja ligzda, savienojošais relejs, drošinātāja ligzda un drošinātājs kā arī vadi un izolējošie materiāli lai nepieļautu ūdens nonākšanu uz elektriskajiem savienojumiem. Iesakām izmantot gofrēto cauruli vadu mehāniskai aizsardzībai.

 

LED luktura elektriskais slēgums

      

Slēdzi var izvēlēties kādu vien vēlies,

Releju principā var ņemt gan saslēdzošo gan pārslēdzošo, LEDBAR(-u) pieslēgšanai tas neko nemaina, galvenais lai relejs varētu izturēt aptuveni 30A.

Drošinātājs būtu jāizvēlas tāds kurš atbilstu nepieciešamai jauta, parasti tas nav lielāks par 30A.

Pārbaude

Pēdējais solis ir pārliecināties vai viss ir strādā pareizi.

Ieslēdziet / izslēdziet lukturi vairākas reizes lai pārbaudītu vai viss strādā kā nākas.

Kad ar lukturu darbība ir pārbaudīta un viss ir kārtība, kārtīgi ar roku pakustiniet lukturi lai pārliecinātos ka tas ir droši piestiprināts pie auto un braukšanas laikā nekustēsies.

Tas arī viss                

Tagad Jūs zināt kā pareizi izvēlēties un uzstādīt LED papildus apgaismojuma lukturus.

Tāpat varat kontaktēties ar mums un palīdzēsim izvēlēties Jums lukturus no mūsu plašā papildus lukturu klāsta.

 

 

 

No mazākajām spuldzītēm, līdz lielākajiem akumulatoriem!